luni, 31 ianuarie 2011

SCAMATORUL

A fost odata un scamator vestit pentru vrajile sale.
            Acestui scamator ii placea foarte mult sa citeasca. Toata viata, marea lui dorinta fusese sa ajunga si el un personaj intr-o poveste.
Si iata ca, incercand o noua vraja, a deschis o poarta catre o poveste. Fara veste, scamatorul a intrat intr-o poveste. Uitandu-se in jur, si-a dat seama ca se afla in povestea lui preferata: “Scufita Rosie”.
Scufita Rosie tocmai iesea din casa. Scamatorul vru sa o insoteasca, pentru a o scapa de lupul cel rau.
-Buna ziua, Scufita Rosie! incepu el.
-Imi pare rau domnule, dar nu am voie sa vorbesc cu straini ! il intrerupse ea.
Auzind acestea, scamatorul se hotari sa o urmareasca.
Cand Scufita Rosie se intalni cu lupul, scamatorul se acunse dupa un tufis si le asculta conversatia. Apoi, il urmari pe lup. Vroia sa se distreze putin...
Luand-o pe o scurtatura numai de el stiuta, scamatorul a ajuns inaintea lupului la casa bunicutei. Acolo s-a imbracat in Scufita Rosie si a batut la usa. Bunicuta, bolnava, i-a spus ca usa e deschisa si el a intrat, insa a incuiat usa. I-a spus bunicutei pe un ton prefacut:
-Sarut mana, bunicuto! Uite, ti-am adus niste vin si cozonac, ca sa te mai intremezi putin!
Dupa ce bunicuta a mancat si a baut, se simtea mult mai bine.Vazand acestea, “Scufita Rosie” a convins-o pe bunicuta sa ii dea camasa ei de noapte, iar ea, bunicuta, sa se ascunda.
Cand veni lupul, ’’bunicuta’’ se scula din pat si se transforma (printr-o scamatorie pe care o mai facuse scamatorul si cu alte prilejuri), intr-un caine fioros care incepu sa-l urmareasca pe lup prin padure, pana ce amandoi au disparut.
Chiar atunci a aparut Scufita Rosie. Si ea il vazuse pe lup fugind speriat. Amandoua,bunica si fetita, se bucurara ca scapasera de lup.
Dupa ce scamatorul a considerat ca si-a implinit misiunea si ca s-a distrat destul pe seama lupului, s-a intors in lumea reala. Era atat de bucuros ca isi implinise visul, incat era in stare sa spuna oricui despre asta. Dar cum totul trebuia sa fie secret, scamatorul nu mi-a spus decat mie, iar eu ... i-am pastrat foarte bine secretul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu