miercuri, 26 octombrie 2011

Plimbare in parc


Dimineata fusese intunecata si chiar plouase, insa spre amiaza vantul cu mangaierea lui imprastiase notii, iar acum soarele a pus din nou stapanire pe intreaga natura.
            Aerul este mai proaspat, iar florile inviorate raspandesc un miros dulce-imbietor.
            E o vreme perfecta pentru o plimbare in parc. Aici, departe de aglomeratia orasului, intri parca intr-o alta lume, in care te poti bucura cu adevarat de splendoarea naturii. Verdeata care te inconjoara iti incanta privirea. Iar acum , dupa ploaie, picaturi mici de apa sclipesc ca niste diamante pe iarba, pe flori, pe frunzele copacilor.
            Prin tufisuri, la loc umbros, melcii isi scot si ei casele la plimbare. Gandaceii rosiatici, soparlele de smarald si fluturii diafani prefera insa sa se incalzeasca la sore.
            Incet-incet, parcul se umple de viata. Bancile si aleile devin neincapatoare, iar larma glasurilor vesele se intretaie cu ciripitul pasarilor si cu bazaitul albinelor. Deodata insa, se face liniste si privirile se indreapta spre orizont. Rasarise curcubeul, un manunchi de culori pastelate pictate parca de o mana iscusita pe azurul cerului.
            Un tipat ascutit tulbura clipa de liniste. Venea dinspre marginea indepartata a parcului. O pasare isi luase zborul dintre trestiile aflate pe malul lacului. Pasii se indreapta acum spre lac, unde se simte deja racoarea serii.
            Pe luciul apei, mii de gaze se invart in cercuri ametitoare. Cateva broaste incep sa cante, iar nuferii isi inchid incet-incet florile gingase. E semn ca se apropie seara.
            Zgomotele parcului se sting usor, in timp ce noaptea se asterne. Aleile s-au golit, iar parcul se odihneste acum pentru ca maine sa poata reinvia, ca intr-o poveste fara sfarsit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu