miercuri, 26 octombrie 2011

Rex si batausii


Copilul mergea agale. Se gandea la cat de mult se schimbase viata sa intr-o singura zi.. Deodata, ii iesira in cale doi baieti dintr-o clasa mai mare, ce se luasera la harta si nu lipsea mult pana sa se incaiere. Copilul se facu nevazut dupa un copac. Speriat, cauta cu privirea un cunoscut pe care sa-l roage sa intervina si sa-i desparta pe cei doi batausi.
            S-ar fi bagat el intre cei doi vlajgani, dar deja incercase sa stinga o cearta in clasa si fusese aspru certat de doamna invatatoare, desi el nu avea nicio vina. Asa ca acum nu mai indraznea sa se apropie de vreo zona de conflict. Si asa va avea nota scazuta la purtare pe anul acesta. El, care era cel mai bun din clasa! Chiar ca viata i se schimbase radical!
            Pe cand se uita in toate partile, se gandi ca la ora aceea cainele sau, Rex, era la plimbare. Se gandi sa-l fluiere. La urma urmei, casa lui era la cateva strazi de aici, cine stie, poate il auzea?!
            Dupa doua incercari nereusite, la a treia incercare, Rex aparu alergand intr-un suflet. Copilul si cainele iesira de dupa copac, iar copilul ii sopti lui Rex: linisteste-i, Rex !
            In cateva secunde, Rex se urca cu labele pe unul din cei doi batausi si incepu sa latre cu putere. Speriat, celalalt bataus o rupse la fuga.
            Copilul isi facu aparitia si il agata pe Rex de zgarda :
            - Bravo, Rex, hai sa mergem. Meriti un os bun pentru isprava asta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu